Servis auto klime

Danas, svako vozilo, kao deo standardne opreme, poseduje auto klimu. Da li ste razmišljali o tome, kako bi se osećali u saobraćajnoj gužvi na +35ºc, bez (ispravne) auto klime u vašem vozilu? Neugodna, ali česta situacija! Većina o tome razmišlja, tek kad im se dogodi.

Ispravnost auto klime na vašem vozilu, zahteva njeno redovno održavanje.

U redovan servis auto klime spada zamena freona, kao i ulja u kompresoru. U ASL servisu, ova usluga se vrši mašinskim putem svetski poznatog aparata renomirane proizvodnje Launch, prilagođen za vozila koja koriste freon R-134 (uglavnom sva vozila proizvedena posle 1995. god). Nakon izvršene zamene freona i ulja, vrši se provera sistema vaše auto klime, u cilju pronalaženja potencijalnih mesta ‘curenja’ freona. Punjenje freonom vrši se samo u slučaju kada je sistem u potpunosti ispravan.
Takođe vršimo otklanjanje svih eventualnih kvarova i zamenu svih delova auto klime.

Servis auto klime se preporučuje na svake dve godine, za vozila stara do pet, i svake godine za vozila veće starosti. U svakom slučaju, dobro je, pred početak perioda vrućina, proveriti stanje freona.
Redovnim održavanjem auto klime, omogućava se njen ispravan rad, što podrazumeva čist i svež vazduh u kabini. Takođe, zamenom ulja u kompresoru, sprečavaju se kvarovi većih razmera.
Za otklanjanje prašine, masnoće, nikotina, neprijatnih mirisa, bakterija i mirkoba, posedujemo aparat kojim se vrši dezinfekcija sistema.