Reglaža trapa (optika)

Centriranje trapa je jedno od najbitnijih elemenata za bezbednost na putu. Sprečite neravnomerno trošenje guma, obezbedite bolje održanje pravca automobila tokom vožnje i racionalnu potrošnju goriva.

Centriranje trapa se sastoji od podešavanja uglova točkova tako da su oni normalni na podlogu (horizontalu) i međusobno paralelni. Geometrija vozila međutim nekada može biti narušena, sto prouzrokuje i nepravilan rad koji se odražava na gume. Naime, neujednačeno trošenje prednjih i zadnjih guma, kao i zanošenje vozila u jednu stranu u toku vožnje, mogu ukazati na nepravilno centriranje trapa. Nekad je potrebno centriranje “prednjeg trapa” a nekada sva četiri točka. To zavisi od konkretne situacije i od tipa automobila.

Važno je napomenuti da se reglaža trapa mora vršiti u slucaju:
• Zamene guma
• Zamene spona
• Zamene ramena
• Zamena amortizera

Manifestacije su da vozilo vuče u stranu, trese pri određenim brzinama i nepravilno troši pneumatike. Obzirom na stanje naših puteva (rupe i neravnine) kao i loše navike vozača da prelaze preko ivičnjaka, potrebno je periodično vršiti pregled stanja trapa. I kada se otklone svi nedostaci na trapu, tada je potrebno izvršiti centriranje trapa, jer ono obezbeđuje sigurnu vožnju i pravilno trošenje pneumatika. Centriranjem izbegavate problem da vozilo vuče u stranu ili neprijatno trese pri određenim brzinama.
Kod nas se reglaza vrsi na Launch x-631 aparatu koji spada u sam vrh medju konkurencijom sto zbog preciznosti sto zbog siroke palete vozila koje moze da odradi.

PREPORUKA: Centriranje trapa se radi jednom godisnje, na 10.000 km ili pri zameni novih guma, kontrolu treba raditi na 5000 km.